Természetes védelem Beauty Day

Természetes védelem

Nem minden mentes, ami fénylik…! címmel tart előadást április 15-én 16.30-tól Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonos-ügyvezetője a Tavaszi Beauty Szakmai Napon. Kevesen mondhatják el magukról, hogy az anyatejjel szívták magukba a szakma szeretetét. Molnár Ferenc nem az iskolapadban tanulta meg a szakma csínját-bínját, a természet és a natúrkozmetikumok iránti elkötelezettségét és az élet szeretetét, hanem Ilcsi néni mellett felcseperedve.

“Az életet nagyon szerető embernek tartom magam”

Az 1970-es évek végén kezdett el segíteni édesanyjának, Ilcsi néninek a növénygyűjtésben, azon egyszerű oknál fogva, hogy jogosítványa ugyan volt, de vezetni nem igazán tudott. A Bükkbe, a Bakonyba és a Dunazug-hegységbe történő utazásaik során nem pusztán a „sofőrje” volt, hanem természetesen segített az adott gyógynövények gyűjtésében is. – Ilyenkor mindig rengeteget mesélt és magyarázott a gyógynövények hatásairól és kozmetikai rendeltetésükről. Az 1980-as évek legelején már a krémek és pakolások alapanyagainak beszerzésében is egyre többet segítettem neki lévén, hogy akkor még fotósként sokat jártam Budapestet. Az idő előrehaladtával a kozmetikumok készítésekor apróbb feladatokkal is megbízott – mondta el korábban a Beauty Forumnak egy interjújában Molnár Ferenc, aki cégével együtt elkötelezett harcosa a természetes bőrmegújításnak. 

A civilizációs ártalmak számítanak ma az egyik leggyakoribb egészségkárosító tényezőnek, melyek hatással vannak a bőrt védő, erősítő antioxidánsokra, valamint a bőr egészségére és kollagén-szintjére is. A sav, a füst és a korom mikroszkópikus méretű szemcséi a bőr kiszáradását, hiper-pigmentációt, gyulladást okozhat, és gyorsíthatja a korai ráncok kialakulását. Antioxidáns hatású vitaminbombákkal ellensúlyozhatjuk ezeket a degeneratív folyamatokat.