Lorem ipsum headline dolor headline dolor Beauty Day

Regeneráló hatóanyagok

Halmos Judit vegyészmérnök is előadást tart április 15-én 15.30-tól a Tavaszi Beauty Szakmai Napon a Lurdy házban, az Antioxidánsok szerepe a bőrfiatalításban címmel. 

Könnyen észrevehető, miben is különbözik az idős bőr a fiataltól, így nem nehéz meghatározni, mit kell tennünk, ha regenerálni szeretnénk. Az idős bőr hidratáltsága, rugalmassága csökkent, szembeötlő ráncok jelennek meg rajta, pigmentáltsága egyenetlen, tónusa, turgora romlik. Tehát a bőrt felszínen és mélyrétegben hidratálnunk, táplálnunk, tonizálnunk, esetleges pigment-rendellenességeit pedig kezelnünk kell, ha öregedését késleltetni szeretnénk.

Az öregedés nem betegség, hanem egy természetes folyamat.

Az öregedés
Ahhoz, hogy ezt hatékonyan megtehessük, tisztáznunk kell magának az öregedésnek a fogalmát, folyamatát. Az öregedés nem betegség, hanem egy természetes folyamat. Ennek során sok egyéb tünet mellett az élettani folyamatok bár lejátszódnak, de lelassulva, a regeneráló mechanizmusok meghibásodnak, az immunrendszer működése csorbul. Az öregedés belső és külső okokra egyaránt visszavezethető, ezek azonban nem különülnek el élesen egymástól.

Antioxidáns hatású anyagokat természetesen a bőrön át is eredményesen bejuttathatunk a különböző hatóanyag-hordozó rendszerek vagy kozmetikai kezelőgépek segítségével.

Kozmetikai felhasználás szempontjából az antioxidánsok két csoportjának van kiemelt jelentősége,
■ a konzerváló szereknek, melyek pl. az avasodást, mint oxidációs folyamatot gátolják a kozmetikumokban, valamint
■ a hatóanyagoknak, melyek alkalmazhatók az öregedéskésleltetésben (regenerálásban), a gyulladáscsökkentésben, valamint a fokozott pigmentáció kezelésében.

További részleteket Halmos Judit előadásán hallhattok, Te se maradj le róla! IDE kattintva vásárolhatsz jegyet!